Potravinové alergie

Potravinové alergie

Martin Fuchs

Formát:
A5
Vazba:
V1, 44 stran
Rok vydání:
2013
Naše cena dnes:
42,- Kč (MC 49,- Kč)
Sleva:
7,- Kč (= 14 %)
Nakladatel:
Maxdorf
ISBN:
978-80-7345-335-0
Dostupnost:
skladem
Potravinovou alergií trpí kolem 4 % populace. Jde ale pouze o přepočítanou hodnotu, výskyt je totiž rozdílný pro různé věkové kategorie. Zatímco v dospělosti se setkáme s pravou potravinovou alergií celosvětově kolem 3 %, děti bývají potravinovou alergií postiženy častěji, v prvních třech letech života dokonce až v 8 % případů. Potravinových alergií, a nejen jich, přibývá, odpovědnost přebírá jednak geneticky porouchaná imunita, jednak změněný způsob života.
K účinnějšímu pochopení jednotlivých typů potravinových alergií, jejich projevů a způsobech léčby jak pacientem, tak jeho blízkými má přispět právě tato publikace vydaná nakladatelstvím Maxdorf v edici ČIPA.
Úvod
Alergie na bílkoviny kravského mléka
Alergická onemocnení samotného trávicího traktu
Alergie na mouku
Alergie na vejce
Alergie na rostlinné potraviny, mechanismy zkrížené reaktivity
Biopotraviny
Prevence potravinové alergie
MUDr. Martin Fuchs
Immunoflow Praha

Doporučujeme

Průduškové astma v dospělostiPrůduškové astma v dětském věkuAnafylaxe – život ohrožující alergieAlergická rýma v otázkách a odpovědíchZelenější trávaSlovník lékařských zkratek

Zobrazit příbuzné tituly



Přihlášení

Pokud ještě nemáte přístupové údaje, můžete se registrovat.