Popis
Moderní technologie (inzulinová pera a inzulinové pumpy) a nová inzulinová analoga umožňují osobám s diabetem 1. typu přesně reagovat na příjem potravy (sacharidů) a fyzickou aktivitu. Ukazuje se, že nejčastější nepřesnosti ve výpočtu dávky inzulinu jsou způsobeny špatným odhadem dávky požitých sacharidů.K usnadnění odhadu použitých sacharidů připravil tým autorů z řad nutričních terapeutů a lékařů tuto knihu, ve které jsou jednoduchým a praktickým způsobem seřazeny skupiny potravin, které sacharidy obsahují. Nedílnou součástí každé skupiny jsou fotografie potravin se spočítanými dávkami sacharidů, doplněné o zasvěcené a praktické komentáře.
Autor
|
Picková Klára, Rušavý Zdeněk |
Autor
|
Zdeněk Rušavý, Klára Picková a kol. |
Formát
|
150 × 223 mm |
Vazba
|
brožovaná |
Počet stran
|
108 |
Rok vydání
|
2018 |
ISBN
|
978-80-7345-557-6 |
EAN
|
9788073455576 |